Drum-o-Box APC40 Step Sequencer 1.01


Drum-o-Box APC40 Step Sequencer 1.01
Deze Max voor Live patch is een stap sequencer geïnspireerd door de sequencer gedeelte van sommige oude school drum machines, maar met een aantal leuke toevoegingen en bruikbaar met de Akai APC40 Ableton Live controller.- Automatische wisselen de APC40 van sequencer sessie control modes.
- Zeer intuïtieve interface kunt u selecteren / afspelen / horen instrumenten, Microfoon uit / Microfoon instrumenten, selectiebalk, zet lus lengte, beats programmeren en snelheid, selecteren / af te spelen patronen, en nog veel meer, rechtstreeks vanaf uw APC40.
- Patronen kunnen worden gelanceerd door MIDI (trigger mode, poort-modus, synchronisatie met vervoer of vrije loop)
- Gemakkelijk kopiëren patronen op MIDI clips
- Meerdere configureerbare snelheid staten
- Patronen kunnen lus lengtes tot 8 bar
- Configureerbare MIDI-uitgang voor elk instrument / track
- Patronen worden opgeslagen met Live-project
Bij het laden van de M4L patch de eerste keer in een Ableton Live project, dan moet je kiezen welke controle-oppervlak dat u zult willen gebruiken. Dan, als de Drum-o-Box apparaat is geselecteerd, moet u uw APC40 gaat u in de knoppen en pads van het apparaat op uw scherm. Als er niets gebeurt de eerste keer, zelfs als de apparatuur die geselecteerd is, probeer dan een andere track te selecteren met de track selectie pads op uw APC40 en dan terug te keren naar het circuit waar de Drum-o-Box is geplaatst.
Drum-o-Box schakelt automatisch uw APC40 in stap sequencer mode elke keer dat het apparaat wordt geselecteerd ("blauwe hand" op het in Live), en schakelt automatisch terug naar sessie bepalen wanneer een ander apparaat / track is geselecteerd.
1. Met deze eerste rij, dan kunt u kiezen uit een van de 8 instrumenten die je wilt programmeren in de stap sequencer, of gewoon spelen / horen.

2. Deze rij regelt de "Aan / Mute"-knoppen van elk instrument

3. Met deze acht pads, kunt u kiezen welke bar van het huidige patroon dat u wilt bewerken. U kunt ook de lus lengte van het geselecteerde patroon. De oranje pads vertegenwoordigt de loop lengte. De groene pad is de momenteel geselecteerde bar. Door het indrukken van een pad die buiten het lus bereik valt, wordt de lus lengte dienovereenkomstig  ingesteld. Als u de loop lengte wil verminderen, selecteert u gewoon het dubbele van de bar die je als laatste wilt.

4.Deze 16 pads vertegenwoordigt de 16 stappen van de momenteel geselecteerde bar in het huidige patroon. Elke stap kan worden ingesteld met 4 verschillende staten: de groene toestand is de maximale snelheid, de oranje staat is een medium snelheid en rood staat een lage snelheid. Als u een notitie wissen, terug te schakelen op de pad af staat.

5.Deze rij kunt u het patroon dat u wilt bewerken  selecteren, en / of dienovereenkomstig te lanceren patronen om de lancering en de geselecteerde sync modes.

6.Schakelt lanceren mode.

7.Schakelt synchronisatiestand. In "gratis" mode, zal de Drum-o-Box run patronen volgen alleen de interne klok. In "sync"-modus, zal de step sequencer volgt u de transportstand van Ableton Live.

8.Met deze knop kunt u kopiëren van de inhoud van het geselecteerde patroon op een MIDI clip op hetzelfde spoor. Als er geen MIDI-clip aanwezig is op de baan, dan moet je eerst een maken. Patroon 1 wordt gekopieerd in een clip op eerste rij, model 2 in een clip op de 2e rij, enzovoort.

9.De eerste groep apparaat knoppen controleert de maximum snelheid voor elke parameter instrumenten. De tweede bank regelt de duur van een noot per instrumenten.

MIDI CONTROL


De Drum-o-Box kan ook worden "gespeeld" met een MIDI-keyboard of controller. Noten C3, C # 3, D3, D # 3, E3, F3, F # 3 en G3 worden gebruikt om te selecteren / af te spelen / patronen 1 te lanceren tot 8, dus om de stromen lancering en synchronisatiestanden.
Dit apparaat is ontworpen om gebruikt te worden met een trommel rek achter de rug, maar je kunt het ook gebruiken met elke MIDI-instrument dat u wilt!
U hoeft alleen maar het MIDI-noot voor elk "instrument" en geniet!

CLICK HERE for DOWNLOAD
Reacties