Ableton Reverse Reverb Device - Free Max For Live Download
Point Blank instructeur en natuurlijk ontwikkelaar Daniel Herbert heeft deze Max voor Live custom-apparaat voor het maken van reverse reverb FX in Ableton Live. We geven het weg helemaal gratis via de link hierboven. Bekijk de video om te zien hoe het werkt, wat maakt het uniek en en hoe het op te zetten. Hier is wat Dan te zeggen heeft over het:

"Het hele idee achter deze plugin is het vereenvoudigen van het proces van het creëren van de klassieke omgekeerde reverb techniek bij het gebruik van uw sequencer Het typisch verscheidene etappes vergt;. Eerst zou het oorspronkelijke geluid als een vocale bijvoorbeeld te keren, breng dan een reverb, stuiteren dit effect 100% nat naar een nieuw bestand en dan eindelijk te keren dit bestand. Er zijn vele variaties op deze techniek, maar het was oorspronkelijk gemaakt op analoge multi-track tape-machines door letterlijk flipping de tape spoelen, zodat de tape achteruit afgespeeld. Reverb of vertraging zou dan toegevoegd, en opgenomen op een extra spoor of twee (merken dat de tape ondersteboven de tracks worden geïnverteerd ie track 24 zou spelen 1!) en de tapes omgedraaid weer.

De Point Blank Reverse Reverb betekent dat u kunt nu omgekeerde reverb opnieuw door het indrukken van een knop. Zijn meestal gebruikt op zang (hoewel kan groot zijn op andere geluiden), en we waren niet in staat om de essentie van de tijd voor dit apparaat vervormen, moet u het eerste deel van uw vocale precies 8 bars kopiëren voordat het begint op een track met de Point Blank Reverse Reverb geladen. Zodra het apparaat is gewapend en Live speelt vanaf dat precieze punt, zal het automatisch leiden tot het omgekeerde effect, zodat het synchroniseert met de originele vocale 8 bars later en vervolgens raden wij u afvlakken dit effect als je eenmaal tevreden bent met het geluid.

Het apparaat beschikt over Reverb, Delay, Reverb in Delay, en Delay in Reverb. Als u wilt dat een langer omgekeerd effect dan kunt u ook kiezen voor de 16 bar-optie, wat betekent dat je nodig hebt om het eerste deel kopiëren 16 maten eerder.

DOWNLOAD

Reacties